De koe heeft altijd gelijk (net als de klant)

Dagelijks ben ik bezig met het management van de koe. Uitgebalanceerde voeding, goede verzorging noem maar op. Geholpen door adviseurs, ervaring en tal van computermodellen zorgen we dat de omstandigheden om te presteren voor onze koeien optimaal zijn.

Koeien in de schuur

Natuurlijk is het goed om gestructureerd uitvoering te geven aan een strategie. Mijn koeien geven minstens 2x zoveel melk als die van mijn opa. Maar je kunt je bedrijfsprocessen nog zo goed in beeld hebben, met goede KPI’s. Checks and balances volgens het SMART principe. Om écht succesvol te zijn moet je gewoon goed naar de koeien kijken. Zitten ze goed in hun vel. Zijn ze gezond. Produceren ze goed.

Het management is slechts een middel. Een boer moet doen wat een boer hoort te doen. Kijken naar de signalen van het vee. Want de koe heeft altijd gelijk.